3 stora förändringar i FIFA 22 Ultimate Team

Med snart bara två månader kvar till FIFA 22 har det kommit stora nyheter kring Ultimate Team (FUT). Nedan hittar du de tre stora förändringarna det snackas mest om just nu.

1. Weekend League

För alla som spelar FUT så är Weekend League det viktigaste. Det är här du har chansen att mäta dig med dom bästa och få riktigt bra rewards.

Till FIFA 22 kommer systemet för att kvalificera sig uppdateras. Du kommer behöva kvalificera dig varje vecka och upplägget kommer likna ”Daily Knockout Tournaments”. Det betyder att du inte kommer att kunna förlora särskilt många matcher för att kunna ta dig in och du kommer inte ha hur många försök som helst.

Kvalificeringen kommer dock att baseras i högre grad än tidigare på din rank i Divisions. Detta för att det ska vara mer fair att ta sig in i Weekend League för alla!

2. Färre matcher

Äntligen säger jag bara. I FUT FIFA 22 kommer Weekend League att bestå av 20 matcher istället för de tidigare 30. Det betyder ökad press men också mer tid.

Jag själv tycker detta är helt underbart då de tidigare 30 matcherna ofta varit svårt att hinna med på en helg. En sänkning med 33% känns rimlig och 20 matcher blir enklare att klara av.

3. Nytt system för rewards

Det rycktas om ett nytt system för rewardsen från Weekend League i FIFA 22. Det snackas om olika kortversioner baseraade på din placering. Med andra ord så kan samma spelare ha olika stats baserat på hur bra/dåligt du presterade i Weekend League.

Detta tror jag kan vara en bra väg att gå för att få bort irritationen när man placerar sig högt och får samma eller sämre rewards än någon sämre placerad.