GOALS utmanar FIFA med Free-to-play alternativ

Vad sägs om FIFA 22 vore free-to-play, play-and-earn och cross-play? Nu kommer den konkurrens från Sverige och Andreas Thorstensson som jobbar på utmanaren, GOALS.

Vi känner nog alla att vi mer eller mindre får samma FIFA år ut och år in. Alla tycks vara överens om vad som bör förbättras, men inget händer.

Men nu kommer det potentiell tuff konkurrens från Sverige och Andreas Thorstensson som är CEO på GOALS. Andreas beskriver satsningen som en effekt av att främst FIFA och PES inom fotbollsspelsvälden inte visat tecken på utveckling och förbättringar.

GOALS – Free-to-play, play-to-earn och cross-play

Andreas han en bakgrund inom bland annat CS och förespråkar en mängd häftiga och efterlängtade features. Free-to-play är ju något som direkt känns som ett steg i rätt riktning. Vad jag förstår så vill man motverka pay-to-win och hela grejer som idag genererar miljarder till EA via packs. Istället ska tiden du lägger ner i spelet ta dig framåt.

När det gäller ”Play-to-earn” handlar det främst om att snabbt kunna köra GOALS mot professionella e-sportare. Det blir även en morot för de som drömmer om att en dag kunna livnära sig på att spela. Castro och de största spenderar enorma summor på att köpa packs i FIFA för att ta sig framåt i spelet. Få av oss dödliga har den möjligheten.

Sista punkten som GOALS trycker på är cross-play, och där har dom en otrolig stor potentiell framgång. Att slippa behöva samma konsoll som din bästa polare vore ju perfekt. Har inte helt koll på hur t.ex FIFA säljer mot PC, men där finns givetvis en potentiell marknad om man gör cross-play möjligt.

När släpps detta då?

Det är i skrivande stund inte satt när spelet kommer. Men jag kommer följa nyhetsrapporteringen här och hålla er alla uppdaterade. Ett tips är att följa GOALS på både Instagram och Twitter för fler nyheter!

Kommentera gärna vad ni tror om detta i kommentarsfältet nedan.